Klanten Login
Inloggen
Wat is een VPS?
 
Een VPS (Virtual Private Server) is een stukje gereserveerde resource op een fysieke Server. In feite is een VPS een normale server, vergelijkbaar met een dedicated server. De fysieke server is opgesplitst in meerdere kleinere virtuele servers. Het voordeel van deze manier van werken is dat de beschikbare capaciteit van de servers beter benut wordt. Elke VPS heeft een eigen bestands- en besturingssysteem met eigen RAM geheugen, schijfruimte en processorkracht en kan van buitenaf individueel worden benaderd. De specifieke eigenschap van een VPS is dat deze volledig is afgescheiden van de andere virtuele servers op dezelfde fysieke server. Dit maakt het mogelijk om verschillende besturingssystemen naast elkaar te laten werken. Een ander voordeel is dat u klein kunt beginnen en kunt upgraden naar mate de groei van uw site(s). RAM geheugen en schijfruimte kunnen zonder downtime geupgrade worden. Een VPS systeem kunt u geheel naar eigen wens inrichten
en is vrij eenvoudig te beheren. U kunt zelf applicaties installeren, op serverniveau gebruiksinstellingen wijzigen en gebruikersrechten naar wens instellen. Bij MijnVirtualServer.nl maken we gebruik van Microsoft Hyper-V op een iSCSI gebaseerde storage. Omdat wij Microsoft partner zijn kunnen wij u zeer scherpe prijzen aanbieden voor een VPS met Windows.
 
Kosten besparend
 
Het prijsverschil tussen een (duurdere) dedicated server en een virtual server is eenvoudig te verklaren. Bij een virtual server deelt u de kosten voor stroom, hardware en rackspace met andere gebruikers. Terwijl bij een dedicated server alle kosten doorgerekend worden aan één gebruiker. Hierdoor bespaart u kosten maar heeft u dezelfde mogelijkheden en vrijheid als wanneer u over een fysieke server beschikt. Een VPS is daarom een goed alternatief en veel goedkoper dan een dedicated server. U huurt als ware een stukje van een van onze servers en wij verzorgen het beheer en onderhoud. Van hoge aanschafkosten en onverwachte vervangingskosten van apparatuur heeft u dus geen last. Naast deze kostenbesparingen is MijnVirtualServer.nl ook zeer milieuvriendelijk en voor u besparend in de kosten door het lagere energieverbruik dan een dedicated server.
 
Betrouwbaarheid
 
Een goede VPS aanbieder biedt zijn diensten aan op hoogwaardige hardware en zorgt voor een juiste opstelling om eventuele storingen tot een minimum te beperken. Daarom hebben wij van MijnVirtualServer.nl ervoor gekozen voor een volledig geclusterde omgeving. Dit heeft zijn voordelen met upgrades, aanpassingen of hardware storingen, mede door de live migratie kan uw VPS gewoon blijven draaien. Wij maken uitsluitend gebruik van A-merk hardware, alle VPS servers gebruiken zeer krachtige Xeon Quadcore processoren voor optimale performance. Onze servers, geheugen, schijven en storage zijn van het A-merk: HP.